Lånoversikt :
Huslån
Førstehjemslån
Billån
Båtlån
MClån
Forbrukslån
Studielån
Kredittkort
Lånekalkulator
Ordforklaring
 
Kontakt Laanonline
Forside
Linker
Legg til Favoritter

Førstehjemslån
 

Nå kan også personer over 34 år kan få førstehjemslån. Du kan låne inntil 100% av boligverdien til bankens laveste rente. Slik får du de gunstige betingelsene.

Førstehjemslån er en av de billigste boliglånene på markedet. Fordelen er at du kan låne 90 til 100% av boligverdien til bankens laveste rente.

Sparer tusenlapper i året
Normalt stiger renten med 0,2 til 0,5 prosentpoeng på hele lånet hvis du må låne 80% av boligverdien isteden for 60%. Skal du låne 100%, stiger renten ytterligere. Å få bankens laveste rente på hele lånet, medfører at en gjennomsnittskunde kan regne med å spare fra 2.000 til 10.000 kroner i året i form av lavere renteutgifter.

Ingen aldersgrense
De fleste bankene har fortsatt 34 års aldersgrense på førstehjemslån. Men økt konkurranse har gjort at enkelte banker firer på dette kravet.

Trenger ikke være bolig nr 1
Selv om lånet kalles førstehjemslån, er det enkelte banker som ikke stiller krav om at lånet går til finansiering av kundens aller første bolig.

Lån til pipa for 3,3%!
Undersøkelser viser at det er små renteforskjeller mellom bankene når det gjelder førstehjemslån. Alle bankene ligger mellom 3,3 og 3,5% effektiv lånerente (16 januar 2007).

Om lag halvparten av bankene tilbyr lån opptil 100% av boligverdien. De andre bankene tilbyr opptil 90% belåning.

Merk: Selv om bankene krever minimalt med sikkerhet i form av egenkapital, stiller de likevel krav til betjeningsevne og betjeningsvilje. Det innebærer som regel at du må ha fast og stabil inntekt. Manglende inntekt kan kompenseres med at foreldre stiller som kausjonister. Noe banker stiller også krav om BSU-konto og/eller at du må bruke banken som din hovedbankforbindelse.

Spør flere banker
Uansett hvor mye eller lite penger du skal låne til boligkjøp, bør du bruke din forbrukermakt til å få best mulig betingelser. Selv om du ikke er førstegangskjøper - eller er under 34 år - kan du få førstehjems-betingelser på lånet. Har du god sikkerhet innenfor 60%-belåning og er en attraktiv kunde, kan du bruke det som argument for å få enda lavere rente enn bankens prisliste viser.

Kilde: Dinepenger.no