Lånoversikt :
Huslån
Førstehjemslån
Billån
Båtlån
MClån
Forbrukslån
Studielån
Kredittkort
Lånekalkulator
Ordforklaring
 
Kontakt Laanonline
Forside
Linker
Legg til Favoritter

Reduser drivstoffutgiftene og spar penger
 

Drivstoffprisene ser bare ut til å stige, og denne kostnaden er ofte en betydelig del av familieøkonomien. Følg noen gode råd og se hvordan du kan minimere dine drivstoffutgifter.


Ved å føge våre kjøre og spare tips, vil du enkelt kunne spare mange tusen kroner årlig på drivstoffutgiftene.

Fyll drivstoff på søndager. Undersøkelser viser at dette er den dagen prisene på drivstoff er lavest. Følg gjerne med på drivstoffprisene på reiseruten din. Fyll drivstoff hvor prisene er lavest. I de aller fleste tilfeller er prisene lavest på de ubetjente bensinstasjonene.

Inngå gjerne en drivstoffavtale. Mange selskaper tilbyr dette, og rabatter mellom 10 -50 øre pr liter drivstoff er vanlig å oppnå hvis en inngår en slik avtale. Man får da et eget bensinkort som også fungerer som kredittkort. På denne måten får en også en meget god oversikt over drivstoffutgiftene. De aller fleste oljeselksaper/bensinstasjoner tilbyr slike rabattavtaler. Eventuelt kan du bli medlem i Norsk familieøkonomi som også har en slik god drivstoff avtale.

På vinterstid eller i kalde området av landet er det lurt å bruke en motorvarmer på bilen. Det er kjent at en varm motor bruker mindre drivstoff enn en kald motor. I tillegg gir dette mye mindre slitasje på motoren på bilen din.

Planlegg kjøringen din. Unngå rush og køkjøring hvis mulig. Kjør på lavt turtall og unngå mye giring. Se langt fremover og bruk bremsen minst mulig. Unngå også tomgangskjøring på bilen din.

Sett opp en kjøreplan for deg og din familie. Unngå masse småkjøring, men planlegg slik at det blir noen lengre turer isteden for.

Bruk sykkelen på de kortere turene hvis du har mulighet for dette.

Inngå gjerne en kjøreavtale med kolleger på jobben hvis det er noen som bor i nærheten. Da kan en for eksempel ha en ordning at dere kjørere annenhver uke.

Vedlikehold bilen din. En motor som blir vedlikeholdt bruker mindre bensin enn en som ikke blir det.

Bytt luftfilter, oljefilter, tennplugger og olje regelmessig.

Kontroller lufttrykket i dekkene regelmessig. Dette alene kan spare deg for mye penger.

Ikke kjør med takbøyler og skiboks hvis dette ikke brukes. Bilen bruker opptil 10% mer bensing med takboks på taket.

Ikke bruk aircondition hvis dette ikke er absolutt nødvendig. Kjør heller ikke med åpne vinduer eller soltak hvis dette ikke er nødvendig. Bilen bruker opp til 8% mer drivstoff hvis du bruker aircondition eller kjører med åpne vinduer.

Rydd bilen og kvitt deg med store ting som veier mye. Ekstra vekt i bilen gjør at bilen bruker mer drivstoff.