Lånoversikt :
Huslån
Førstehjemslån
Billån
Båtlån
MClån
Forbrukslån
Studielån
Kredittkort
Lånekalkulator
Ordforklaring
 
Kontakt Laanonline
Forside
Linker
Legg til Favoritter

Reduser strømregningen din
 

Strømregningen kan ofte være høy og kjedelig å få i postkassen, spesielt på høsten og på vinteren
. Ved å følge noen enkle spare tips så kan du redusere strømregningen med opptil 40%. Det blir det fort mange tusenkroner av.

Ved å følge våre enkle sparetips kan du spare store summer i året. Og det er spesielt på høsten og vinteren du vil merke stor forskjell.

Skru av alle strømkrevende elektriske apperater som ikke er i bruk. Datamaskiner, TV, Mikrobølgeovner osv er eksempler på slike elektriske apperater som er skikkelige strømsugende. Det nytter ikke bare å skru av apperatet, du må også trekke ut kontakten.

Nå er det enkelt å skifte strømleverandør og enda enklere å finne ut hvem som er billigst. Du er kun en telefonsamtale unna en ny, og kanskje mye billigere leverandør av strøm. Sjekk ut strømkalkulatoren vår og finn landets billigste strømleverandør. Velg flytende, og ikke fast pris. Det lønner seg i lengden.

Bytt til sparepærer i både ute og innelampene dine. Skru av lysene i rom du ikke bruker.

Unngå å bruke elektriske apperater som du strengt tatt ikke må bruke. Tørketrommel er et eksempel på et slikt apperat. Klærene tørker gratis og effektivt over natten på et tørkestativ. Elektrisk oppvaskmaskin, tannbørste og håføner er andre eksempler.

Kjøp deg en sparedusj og minimer tiden du bruker i dusjen. Skru på vannet for å bløtgjøre kroppen, skru det så av for å vaske deg med shampo og såpe. Spyl så på vannet igjen for å vaske av deg såpen. Her er det mye penger å spare.

Har du mulighet for alternativ oppvarming av huset, foruten av strøm bør du benytte deg av dette. Oljefyring, parafin, varmepumpe eller ved er gode alternativer. Ved er det mest energisparende og billigste alternativet. Ofte har du muligheter for å skaffe deg ved gratis, hvis du følger med i avisene. Da må du ofte hugge trærne og kjøre veen hjem selv.

Luft huset skikkelig en gang til dagen i ca 5 minutt, istedet for å ha vinduene på en liten glipe hele dagen. Da sparer du energi, og beholder på varmen.

Skru ned de elektriske ovnene på høsten og vinteren, og reduser innetemperaturen med et par grader. Da vil du også få et mye bedre inneklima, samtidig som du sparer mye strøm. Du trenger heller ikke fryse. Ta på deg litt mer klær, eller kjøp deg et godt ullpledd til å ha i sofaen.

En elektrisk timer på de elektriske ovnene er en effektiv måte å redusere strømutgiftene på. Still den slik at ovnene skrur seg av litt før du legger deg, og på igjen et par timer før du står opp om morgenen.