Lånoversikt :
Huslån
Førstehjemslån
Billån
Båtlån
MClån
Forbrukslån
Studielån
Kredittkort
Lånekalkulator
Ordforklaring
 
Kontakt Laanonline
Forside
Linker
Legg til Favoritter

Hvordan spare effektiv i fond?
 
Å spare i fond kan både være smart og effektivt, men hvordan bør en gjøre sparingen i praksiss?

Det å spare i fond kan både være smart med tanke på uforutsette utgifter, og effektivt med tanke på en adskillig bedre rente enn vanlig banksparing. Men mange er usikre på hvordan en skal praktisk gjennomføre en slik sparing, og hva som på sikt lønner seg.

Det beste er ofte å spare et fast månedslig beløp, og gjerne med en autotrekk funksjon fra lønningskontoen din. På denne måten har du et fast trekk, og hindrer deg med å sluntre unna i enkelte måneder. Det månedslige beløpet bestemmer du selv ut ifra din personlige økonomi.

Du kan ved en slik sparing forvente en årlig avkastning opp mot 10%. Ingen annen langsiktig sparing kan sikte med like stor avkastning og som tilbyr samme lave risiko som fond.
En annen klar fordel med å spare i fond er den skattemessige. Du betaler ingen skatt av fondet før du evnetuelt selger. Og da oppnår du en gunstig skattemessig effekt i alle årene grunnet renteøkningen.
Når du bestemmer deg for å investere i fond så bør du velge et fond som har hatt en positiv vekst. Du kan for eksempel se på det som kalles DP-terningen. DP-terningen se på kostnadene og avkastningen. På denne måten kan du enkelt finne et bra fond, og du bør satse på fond som har terningkast 6, eller 5.

Du bør se på fondsparing som en langsiktig investering, og denne sparingen kan for eksempel brukes til viktige fremtidige kostnader som bolig eller pensjon.