Lånoversikt :
Huslån
Førstehjemslån
Billån
Båtlån
MClån
Forbrukslån
Studielån
Kredittkort
Lånekalkulator
Ordforklaring
 
Kontakt Laanonline
Forside
Linker
Legg til Favoritter

Spar penger på dagligvarehandelen din
 

Ved å følge noen enkle regler kan du tjener tusener i året på dagligvarer

Undersøkelser viser at de fleste av oss avlegger nærbutikken og supermarkedene flere besøk ukentlig, og bruker en god del tid og penger ved hvert besøk.
Her er det uten tvil penger å spare for de fleste av oss, og med litt disiplin og struktur bør ikke dette være så alt for vanskelig. Ved å følge disse enkle rådene vi du kunne se at dine månedslige kostnader som går til dagligvarer vil enkelt kunne reduseres.

Skriv alltid handleliste før du går ut å handler. Denne skal du følge til punkt og prikke, og ikke la deg friste av andre varer i butikken. Du skal altså ikke kjøpe noen varer på inpuls.
Sørg for at du har nok av varer hjemme til en hver tid som har god holdbarhetstid, og fyll opp fryseren med varer som holder seg godt i fryseren.

Prøv å begrens antall handleturer i uken til 1. Da sparer du både tid og penger. Følg gjerne med på hvor det er tilbud og benytt deg av disse. Som oftest er billigkjedene som for eksempel Rema1000 i de aller fleste tillfeller billigst. Egne grønnsakshandlere og innvandrerbutikker kan også være svært gunstige på pris.

Kjøp store pakker av matvarer som holder seg. Pasta, ris, oljer og krysser osv. Er adskillig mye billigere i store kvantum i for eksempel invandrerbutikkene enn i andre butikker.

I de siste årene har matvarebutikkene dannet egne merker som for eksempel; Euroshopper, ICA, Coop og firstprice osv. Dette er ofte like gode produkter som de mer kjente merkevarene, men som ofte er mye billigere. Ved å bevisst handle disse produktene kan du enkelt spare penger, uten å ofte noe annet enn et merkenavn som ikke betyr noe som helst.

Unngå å handle ferdigmat og annen fastfood. Dette er mye dyrere og ikke minst mye mer usunnt enn maten du lager selv. Prøv også å begrense handelen av brus, chips og andre søtsaker. Undersøkelser viser at slike varer står for større og større del av husholdningenes matbudsjett. Vann er gratis, og er absolutt den beste drikken for kroppen din. I erstatning for chips og søtsaker, kan grønnsaker og frukt være ypperlige alternativer.

Ved å følge disse rådene vil du alltid ha nok mat hjemme, slik at du slipper å bestille fast-food og annen dyr og usunn mat. Det trenger ikke ta lang tid og mye krefter for å lage mye god mat hjemme, og ved å benytte seg av de mange middagstipsene som dagligvarebutikkene har, så vil du aldri gå tom for nye spennende ideer