Lånoversikt :
Huslån
Førstehjemslån
Billån
Båtlån
MClån
Forbrukslån
Studielån
Kredittkort
Lånekalkulator
Ordforklaring
 
Kontakt Laanonline
Forside
Linker
Legg til Favoritter

Reduser renteutgiftene dine på huslånet ditt
 

Norges Bank hever renten, og rente utgiftene stiger og stiger. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan redusere renteutgiftene dine til tross for at Norges Bank vil det omvendt.


Selv om Norges Bank vil det annerledes så har du faktisk muligheter til å redusere rentekostnadene på huslånet ditt. Her er våre tips til at du skal få en litt mer romslig økonomi.

Kontakt din rådgiver i banken. De siste årene har boligprisene steget mye, og sjangsen er stor for at du kan få bedre betingelser på lånet ditt. Kontakt et par eiendomsmeglere på forhånd og be dem foreta en uforpliktende og gratis verdivurdering av din bolig. Da har du mer å slå i bordet med ovenfor din bank. Har du for eksempel ditt lån innenfor 80% av verdien på huset ditt, er sannsynliget stor for at du nå er innenfor 60%.

En annen mulighet er å kontakte andre banken, og be dem om et pristilbud. Konkurransen er stor innenfor banknæringen, og det er også mange nye aktører i markedet. Sjangsen er stor for at noen av bankene du kontakter vil kunne gi deg bedre betingelser enn din nåværende bank. Og selv om du ikke vil bytte bank, kan du gå tilbake til din lånerådgiver og legge frem det aktuelle tilbudet på bordet. I de aller fleste tillfeller vil din bank gi deg det samme tilbudet. Hvis ikke bør du absolutt skifte bank.

En annen måte å redusere renteutgiftene på er rett og slett å øke nedbetalingstiden. På denne måten kjøper du deg tid, da de månedslige utgiftene blir mindre. Totalt sett vil du betale mer, men i perioder med stram økonomi kan dette være en smart løsning. Spesielt hvis du bruker de ekstra pengene til å kvitte deg med dyre forbrukslån og liknende. Du kan når som helst redusere nedbetalingstiden igjen.

I perioder hvor det kanskje er ekstra vanskelig å stramt, kan en avdragsfrihet være løsningen. Da betaler du kun renter på lånet ditt. I mange tilfeller vil dette kunne halvere de månedslige utgiftene. Dette kan være en løsning som kan være bra i perioder, hvor du for eksempler sliter med kredittgjeld eller dyre forbrukslån.

Et siste tips er et generelt råd som kanskje alle burde vudere. Kontakt din bank og be om et møte med din rådgiver. Sett opp et budsjett i forkant, og gå gjennom dine inntekter og utgifter. Sammen med din rådgiver bør dere i fellesskap se på den totale økonomien, og det bør settes opp forslag til forbedringer og tilpasninger.